Eerste keer

Kun je zwanger worden als je voor de eerste keer seks hebt met een jongen? Ja, dat kan zeker! Als je zonder voorbehoedsmiddelen  seks hebt met een jongen (waarbij zijn sperma in jouw vagina terecht komt) kun je altijd zwanger worden. Dus net zo goed als het de eerste keer is. Dit kan trouwens ook gebeuren als je alleen maar friemelt met elkaar. Zaadcellen kunnen via de hand van jou of je vriend vlakbij je vagina komen. Zaadcellen zwemmen dan naar boven in je baarmoeder. Daardoor loop je dus de kans om zwanger te worden.
Let op! Ook in het voorvocht van je vriend kunnen zaadcellen zitten.

Let op! Ook als je nog nooit ongesteld bent geweest, kun je zwanger worden! Vlak voordat je voor het eerst menstrueert (zeg ongeveer twee weken), komt er al een rijpe eicel vrij (zie de uitleg over de menstruatie). In die periode kun je dus al zwanger worden!

De eerste keer vrijen is best spannend. Zorg er voor dat jullie het allebei prettig en gezellig vinden. Door een voorbehoedsmiddel te gebruiken, kun je er allebei veel meer van genieten. Als je bang bent om zwanger te worden, ben je waarschijnlijk erg gespannen. Dat maakt de eerste keer er niet prettiger op! Ook niet voor je vriend

Wil je meer weten over de eerste keer? Kijk dan op www.sense.info

Je kunt ook de volgende filmpjes bekijken:

Jennifer

In de film ‘Just Like U: Jennifer’ zie je goed hoe onze samenleving vaak naar meiden kijkt. Jennifer zoekt naar de balans tussen sexy willen zijn, maar ook haar grenzen willen aangeven. Jennifer is een van de elf jongeren die op Just Like U hun echte levensverhaal vertellen (het is dus niet gespeeld):

Find Out!

is een televisieserie over seks, drugs en alcohol, gemaakt voor en door jongeren. In Find Out gaan jongeren (13 tot 19 jaar) met verschillende culturele achtergronden op zoek naar antwoorden op vragen die hen bezighouden op het gebied van seks. Op hun eigen manier en in hun eigen taal hebben ruim honderd jongeren in groepjes zelf de verschillende afleveringen gemaakt. Ze zijn daarbij ondersteund door een professioneel team van televisiemakers.

In de aflevering ‘De eerste keer’ (15 minuten) vertellen verschillende jongeren openhartig over hun ervaringen rondom hun eerste keer seks: